Menu
  • Home
  • Onderwijs
    • Kleinschalig onderwijs
    • Veel stages
    • Leren door te doen
    • Maximaal maatwerk
    • Ontwikkelingsplan
    • Leren én meer...
    • Onderwijskwaliteit
    • Wat doen ze nu
    • Vrijetijdsbesteding
  • Opleidingen
    • Opbouw
    • De sectoren en opleidingen
    • Entree-klas en diploma mbo niveau 1
    • Participatiewet
    • Onze stagebedrijven
  • Schoolklimaat
    • Pedagogische waarden van Produs
    • Veiligheidsteam
    • Veiligheidsprotocol
    • Regels en afspraken
    • Social media
    • Activiteiten
  • Begeleiding
    • De mentor
    • Stagebegeleider
    • Ondersteuningsteam
    • Zorgadviesteam
    • Jeugdgezondheidszorg
    • Passend onderwijs
    • Playing for Success
    • Stichting Vitesse Betrokken
  • Ouderbetrokkenheid
    • Intensief contact
    • Meehelpen op school
  • Praktische zaken
    • Brieven voor ouders
    • Aanmelding
    • Lestijden
    • Vakanties/verlof
    • Ziekmelding
    • Schoolverzuim
    • Kluisje
    • Klachten
    • Financiën
    • Sponsoring
    • Schoolloket
    • Office365 voor ouders
    • Presentis voor medewerkers
    • Privacywet
    • Protocol medisch handelen en medicijnverstrekking
    • Meldcode - Veilig thuis
    • Klokkenluidersregeling Quadraam
  • De organisatie
    • Team en directie
    • Meerjarig Strategisch Schoolplan 2021-2025
    • Medezeggenschapsraad
    • Schoolbestuur
    • Werken bij Produs
    • Certificaat Investors in People
  • Nieuwsbrief
  • Contact
    • Bereikbaarheid
    • Handige links

Leren door te doen

Niet alleen lopen de leerlingen veel stage, ook volgen ze vanaf het vierde leerjaar een vakopleiding. Die opleiding doen we, als dat mogelijk is, zo veel mogelijk buiten de school. Voor elke opleiding zoeken we geschikte bedrijven waar we de opleiding kunnen geven, op bedrijfsbezoek kunnen gaan of af en toe mee kunnen werken aan een opdracht van het bedrijf. 

Zo doen we een deel van de opleiding Detailhandel in een supermarkt. De opleidingen ‘Werken in de keuken’ en ‘Horeca-assistent’ worden in de keuken en het restaurant van een zorgcentrum gegeven. 

Karina Baas (woonzorgcentrum Eilandstaete)

“Als kok ben ik ontzettend blij met de stagiaires van Produs. Daardoor kunnen we maaltijden berei-den met vers gesneden groenten en zelf gedraaide gehaktballen. Ze leren veel, niet alleen koken in een open keuken, waar iedereen je hoort en ziet, maar ook omgang met de cliënten. Zelf leer ik ook veel, zoals vaker dingen uit handen geven. Het contact met de leerlingen is leuk. De vragen die ik krijg, houden me scherp. We kunnen nu ook vaker activiteiten organiseren. Ieder jaar is er een paasbrunch en we doen mee aan de landelijke pannenkoekendag.”

Nieuwsarchief Foto's Contact Privacy Statement