Leren door te doen
Niet alleen lopen de leerlingen veel stage, ook volgen ze vanaf het vierde leerjaar een vakopleiding. Die opleiding doen we, als dat mogelijk is, zo veel mogelijk buiten de school. Voor elke opleiding zoeken we geschikte bedrijven waar we de opleiding kunnen geven, op bedrijfsbezoek kunnen gaan of af en toe mee kunnen werken aan een opdracht van het bedrijf.
Zo doen we een deel van de opleiding Detailhandel in een supermarkt. De opleidingen ‘Werken in de keuken’ en ‘Horeca-assistent’ worden in de keuken en het restaurant van een zorgcentrum gegeven.
“Als kok ben ik ontzettend blij met de stagiaires van Produs. Daardoor kunnen we maaltijden berei-den met vers gesneden groenten en zelf gedraaide gehaktballen. Ze leren veel, niet alleen koken in een open keuken, waar iedereen je hoort en ziet, maar ook omgang met de cliënten. Zelf leer ik ook veel, zoals vaker dingen uit handen geven. Het contact met de leerlingen is leuk. De vragen die ik krijg, houden me scherp. We kunnen nu ook vaker activiteiten organiseren. Ieder jaar is er een paasbrunch en we doen mee aan de landelijke pannenkoekendag.”